7 heta tips för skandinavisk inredningskänsla

Alla älskar den skandinaviska stilen: ljus, minimalistisk och enkel. Om du letar efter det perfekt rymliga vardagsrummet som ska vara den centrala punkten i hemmet får du hjälp här - vi ger dig 7 tips för enkel och snygg skandinaviskinspirerad känsla. Du kommer garanterat att bli förälskad!

 

1. Inredning med marmormönster

Ett måste om du vill ha en skandinavisk känsla är att välja en inredningsdetalj med marmor, exempelvis våra marmor tavla. Tavlan passar i alla miljörer och får ett djup från en svag underton av rosa.

 

2. Kubism

Den klassiska fyrkantiga ljusstaken är en designikon som du inte kommer undan om du vill ha en äkta skandinavisk look i ditt hem. Välj versionen i svart för en uppdaterat funktionell stil.

 

3. Mixa flera ramar

Blanda flera olika affischer i svartvitt och välj både foton, roliga posters och lägg till en eller två målningar. Det kanske kostar en slant men en äkta skandinav tvekar inte att ta fram plånboken när det handlar om snygg design.

 

4. Gröna växter

Inget hem utan gröna växter. Du är garanterat på rätt spår om du satsar på suckulenter eller kaktusar.

 

5. Designikoner

Det finns oändligt många fina designföremål från olika skandinaviska designers. Du behöver åtminstone ett från formgivare som Hans Wegner, Alvar Aalto eller Arne Jacobsen. Deras designföremål är lika vackra idag som när de skapades för första gången.

 

6. Trägolv

Heltäckningsmattor har aldrig blivit populärt(...förutom på 80-talet kanske), istället är ett ljust trägolv drömmen i alla rum - förutom badrummet förstås. Ju bredare och längre plankor desto bättre.

 

7.  Neutralt är nyckelordet

Det finns faktiskt en färgpalett som associeras med skandinavisk design: vitt, grått, svart och brunt som vävs samman och skapar en enhetlig och lugn look. Det hela matchas med dammrosa och havsgröna accentfärger. Väggarna är oftast vita så att möbler och tavlor kommer till sin rätt. På senare tid är det dock vanligt med en vägg som är målad eller tapetserad.